Curs  |  Majors de 18 anys

Mirades

29 Octubre

Inscriu-te

El curs s'estructura en sessions setmanals teòrics-pràctiques en les quals abordaran des de diferents perspectives, disciplines i eines que ajuden als participants a extreure de l'experiència estètica habilitats que millore la seua relació amb un món que s'ha tornat espectacularment visual.

Rebem informació a través dels ulls, el gust, l'oïda o l'olfacte. Només el gest o la veu emeten sense poder rebre. Però és a través de la vista, com millor coneixem i reconeixem la nostra realitat, el nostre món, i no és casualitat que en moltes cultures, “l'Ull” i l'acció de “veure” es relacionen amb la figura de la divinitat i la capacitat de ser transcendir, de conéixer el que està ocult. L'ull veu, la mirada, mira. I és en aqueixa acció de mirar, com aprenem el món i l'aprehenem. És la mirada qui guia els nostres pensaments i actes, i també aquella acció que ens permet comprendre i apreciar el que ens envolta.

Les sessions tindran una duració de dues hores i majoritàriament un caràcter teòric, on abordaran qüestions com:

Com percebem la realitat? Com es construeix socialment? Com ens relacionem amb el món a través dels sentits? Quin és el paper que l'art ha tingut i té en la història de la humanitat? Com podem passar de la contemplació estètica, el que m'agrada o no m'agrada, a la comprensió de l'obra d'art?

També es realitzaran exercicis d'anàlisi visual pràctic desenvolupats per les persones que assistesquen al curs amb un suport de tutorització.

Els assistents al curs passaran d'una proposta basada en la contemplació a una altra que treballa des de la comprensió, per tant, és necessari motivar-los, millorar les seues capacitats cognitives, les seues capacitats per a l'anàlisi i l'analogia i per al desenvolupament de la seua creativitat. Com assenyala Escudero Mendez (2009) "com major és la predisposició al fet cultural, més possibilitats hi ha de superar la resta de barreres d'accés a la cultura".
Per als experts la quantitat i varietat de nivells de satisfacció que les obres d'art poden produir en l'espectador, independentment del nivell de formació que tinga, serà major si la seua preparació i sensibilitat són també majors, això, sense deixar de constatar que eixa experiència està prenyada de l'element subjectiu, que amb independència de factors externs determina la relació i la interacció entre l'obra i l'espectador.

Objectius

  • Proporcionar estratègies als participants perquè l'experiència de diàleg amb el fet artístic siga més gratificant.
  • Enriquir el nivell cultural dels participants a través de la comprensió del seu aprenentatge visual i entorn social.
  • Aportar a la formació de nous públics.
  • Fomentar els processos d'aprenentatge de les lectures de les obres d'art.
  • Desenvolupament de l'activitat


Les sessions seran setmanals. Es prepara l'espai amb els requisits tècnics necessaris, s'organitza el material i es dona la benvinguda als participants de l'activitat. El professor s'encarrega de dirigir la part central de l'activitat teòrica i pràctica.
El Curs de llarga durada. Es realitzaran 12 sessions d'una hora i mitja de durada cadascuna.

Horari:
Dissabtes de 10:30 a 12:00 h

Daniel Belinchón

Sociòleg, Màster en Comunicació Audiovisual per la  Universitat Jaume I. Gestor i productor cultural. Des de 2003 és el director de Festival  de Fotografia IMAGINÀRIA FOTOGRAFIA A LA PRIMAVERA que es realitza a la província  de Castelló de la mà de la Universitat Jaume I.

Veure més

Potser t'interesse...

Curs | Majors de 18 anys

“CLown gestuaL”

En aquest taller crearem un personatge excèntric a través del joc. Que viva en el present, sense passat, sense futur, sense pr...

Curs | Majors de 55 anys

La vida és teatre

Una activitat antioxidant per a cuidar l'ànima i el somriure. El sentit de l'humor com a motor de la vida.

Curs | Majors de 14 anys

Sortides Fotogràfiques

Descobreix els millors racons de Castelló aprenent fotografia Cada dissabte al matí coneixerem un lloc diferent de Castelló pe...

Curs | Majors de 18 anys

Fotografia avançada

El taller està dirigit a persones amb coneixements tècnics de fotografia que vulguin desenvolupar el seu projecte fotogràfic pe...

T'interessa aquesta activitat i t'agradaria participar / assistir?

Deixa'ns les teves dades i ens posarem en contacte amb tu per a informar-te sobre com fer-ho.