Maya-Marja Jankovic

mayamarjajankovic.com

Maya Jankovic ha aconseguit convertir-se en l'última dècada en un dels noms més reconeguts de l'art a Castelló. Sèrbia de naixement, l'artista va arribar a la província després de cursar els estudis de Belles arts en la Universitat de Belgrad i el màster ‘Espai Públic i Regeneració Urbana: Art, Societat, Ciutat’, a la Universitat de Barcelona.

Des dels seus primers anys a Castelló, Maia destaca en l'àmbit de l'art multimèdia i les instal·lacions interactives. La seua investigació sobre la relació entre l'individu i la societat, integrant problemàtiques actuals des de diferents àmbits socials, ha donat lloc lloc al desenvolupament de diverses creacions avalades per la crítica. Entre ells el ‘projecte 4+1’, una instal·lació interactiva concebuda per a penetrar en la comunicació i l'enteniment interhumà de la civilització; o el projecte ‘Què va passar amb els déus grecs?’, en el qual l'autora va reflexionar sobre com l'actualitat està devorant la història.

Fruit de la seua interrelació amb la societat castellonenca i aprofitant el seu elevat nivell creatiu, Maya Jankovic ha volgut traslladar als ciutadans la seua passió per explorar la creativitat amb la consolidació de la Sala Zona 3, un innovador espai artístic multidisciplinari, en el qual les funcions de teatre per a adults es combinen amb cursos multidisciplinaris d'expressió corporal, tècniques circenses, dansa contemporània o fotografia, i tallers d'estimulació musical per a bebés, entre altres propostes.


mayamarjajankovic.com