Mauro Fontana

maurofontana.eu

Nascut a Sicília en 1993, es va traslladar a Torí en 2012, on va estudiar en la Politècnica de Torí, obtenint un màster en Arquitectura al juliol de 2018. És durant els seus anys universitaris quan s'acosta a la fotografia, tenint també l'oportunitat d'assistir a un curs de "Fotografia i Arquitectura" durant el període a l'estranger a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Madrid.

Posteriorment, impulsat per una profunda curiositat personal, aprofundeix els seus estudis de fotografia durant la investigació de la seua tesi de grau, “Una altra Sicília, tonnare i paisatges. Un viatge fotogràfic per la costa occidental de Sicília ” , en el qual analitza els paisatges costaners de l'illa en clau diacrònica i contemporània.

En 2018 va tindre l'oportunitat de participar en un taller amb els fotògrafs Bruna Biamino i Enzo Obiso l'objectiu dels quals era oferir visions i interpretacions diversificades del subjecte-paisatge.

En 2019 és un dels seleccionats per a la convocatòria " Fotografia d'Arquitectura de Florència " promoguda per la Fundació Studio Marangoni i la Fundació Giovanni Michelucci.

Des de 2016 ha col·laborat com a editor de fotografia i editor amb la revista cultural digital Artwave.it.

Els seus plans i projectes s'han exposat en algunes exposicions col·lectives en la Galleria d'Art Moderna de Torí, el Stadium Museum of Domiciano de Roma, la Palazzina Reale en l'estació Santa Maria Novella de Florència i la Galleria d'Art Moderna de Catània. També ha publicat en revistes com Examples of Architecture , UrbanisticaTre , Il Gattopardo, The Pla, Ela doble Decor .

En 2020 és un dels seleccionats per a la Residència Artística Co-*Net_ , a Castelló de la Plana (Espanya).


maurofontana.eu